Aanbod en Prijzen* Kinderyoga : voor 5 tot 9 jarigen (laatste kleuterklas - 4de leerjaar)

   Max. 8 kids per groepje


Voorlopig zijn er even geen kidslesjes...

Kinderyoga geeft je kind de mogelijkheid om even hun volgelopen emmertje leeg te maken. Onze kinderen worden overprikkeld (computer, games, televisie, presteren op school, presteren bij logo, therapie volgen, ...) in onze stressvolle, drukke, gejaagde maatschappij. Kinderyoga kan dan even een rustmoment bieden om de stroom van gedachten terug te kalmeren (zeker bij hooggevoelige- hoogsensitieve kinderen en kids die te kampen hebben met ADHD, ADD, ...).


Bij kinderyoga vertrekken we telkens vanuit een verhaal, thema of yoga avontuur. We bespreken dit in de kring, warmen onze lijfjes op, passen de oefeningen aan aan het thema, spelen ademhalingsspelletjes en aan het eind van iedere les gaan we lekker ontspannen met een massage of meditatieverhaal. We praten nog even na over alles wat we beleefd hebben en verwerken dit soms nog in een tekenopdracht.

Na dit alles gaan we ontspannen naar huis...


Wat zijn de voordelen van kinderyoga?

- de kinderen ontwikkelen een positieve houding

- ze leren samenwerken, ontdekken en ontspannen

- ze leren hun eigen grenzen kennen en die van anderen respecteren

- kinderyoga is goed voor de flexibiliteit, algemene gezondheid, concentratie, zelfvertrouwen, positief denken, kracht en balans

* Tieneryoga : voor 12 tot 16 jarigen (1ste - 5de middelbaar) 

   Max. 8 tieners per groepje


   Voorlopig geen lesjes gepland.

Heb je het in deze intense periode in je jonge leven even moeilijk? Wil je even tijd voor jezelf? Wil je bewust en vol concentratie door deze periode vol veranderingen gaan? Wil je je lekker in je vel voelen? Wil je af van die onzekerheden?

Na lange dagen op school, voorovergebogen voor het beeldscherm en toetsenbord, even ertussenuit zijn? Heb je nekpijn of rugpijn of moeite om je te concentreren? Dan is tieneryoga iets voor jou!

Door yoga te doen, leer je een goede houding aan te nemen, maak je je lichaam leniger en ook rustig. Je ontwikkelt uithoudingsvermogen en balans. Je vergroot je zelfvertrouwen, leert samenwerken en rekening houden met anderen en je kan over problemen praten met leeftijdsgenoten. Hier mag je zijn wie je bent, zonder oordelen!!! Je kunt hier ook even echt relaxen.


De lessen zijn heel afwisselend, we werken steeds met een ander thema en aan andere yogahoudingen. Na het beoefenen van soms best pittige houdingen, eindigen we iedere les met 5 minuten ontspannen op je mat liggen of een heerlijke partnermassage.

* Zachte yoga ( combinatie Hatha en Yin)


   Voorlopig geen lessen gepland.

Tijdens dit uurtje" zachte yoga - combinatie hatha en yin" ligt de focus op ontspanning vinden in jezelf, je hoofd even helemaal leeg maken en echte

me-time nemen.

We warmen ons lichaam op, voeren enkele asana's (yogahoudingen) staand, zittend en liggend uit, oefenen op de juiste manier ademhalen en genieten van een lange relaxatie.


Hatha yoga bestaat uit houdingen en oefeningen waarbij alle spieren in het lichaam gebruikt worden. De oefeningen zijn er op gericht je bewust te maken van de spanning in je lichaam.

Hatha yoga is een statische vorm van yoga waarbij we een houding minstens 5 ademhaligen aanhouden.

Bij deze yogavorm trachten we lichaam en geest in verbinding te brengen met elkaar via onze ademhaling.

Daar we oefenen in een klein groepje is er voldoende aandacht voor ieders noden/kunnen en passen we houdingen aan waar nodig.


Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarbij er geen kracht wordt gebruikt.  We trachten te relaxeren in een pose die we minstens 3 tot 5 minuten aanhouden om niet alleen de spieren te rekken, maar ook dieperliggende weefsels (botten, pezen, gewrichten, bindweefsels) van het lichaam te openen en versterken. Verder stimuleert Yin Yoga een betere doorstroming van de meridianen, wat helend werkt op de organen.

Geen ingewikkelde houdingen, maar oefeningen die ruimte in je lichaam creëren waardoor je energie weer vrij kan stromen en je geest ontspant.

Voor ons comfort gebruiken we hulpmiddeltjes (props) zoals dekens, bolsters, kussens, riemen,....


Voordelen van Yin yoga:

- Kalmerend effect en verbeterde balans tussen lichaam en geest

- Regulering van de energie in je lichaam

- Verhoging van de flexibiliteit in je heup en bekken

- Verlaging van je stressniveau

- Verhoging van je weerstand

- Dieper gevoel van relaxatie


* Yoga voor (groot )- ouder en kind ( kids van 5 tot 10 jaar) / ouder-tiener (11-16 j)

   zondagen van 11.00u tot 12.00u

   bij Inner Balance Center - Frans de Meyerstraat 1 C te 2960 Sint Job in't Goor


   

   Voorlopig zijn er geen lesjes gepland.


   

    15 euro per duo ter plaatse te betalen.

De dagelijkse sleur, weinig tijd en stress zorgen er soms voor dat we de indruk hebben dat we te weinig tijd met onze (jonge) kinderen doorbrengen.

Die tijd kan je nu waardevol en plezierig invullen met een ouder/kind / tiener yogales waardoor je jezelf én je kind rust, ontspanning en quality time gunt.

Tijdens deze les ga je als ouder mee met je kind op yoga avontuur en laat je ook zelf je innerlijke kind weer naar boven komen.

We gaan aan de slag met yoga-houdingen, partneroefeningen, meditatie, ademhaling en ontspanning. Dit op een speelse en ontspannen manier.

Een heerlijke les dus om op te laden, tot rust te komen en 100% te genieten van je zoon of dochter.


Yogaliske

Churchilllaan 78/1

2900 Schoten

Tel : +32 479.90.93.10

E-mail: info@yogaliske.be